Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne Trgovine (hama-dodatki.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije in splošnih kodeksov elektronskega poslovanja.

Spletna trgovina omogoča nakup raznovrstnih dodatkov. Uporabnik spletne trgovine je vsak, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v spletno lekarno in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne trgovine (hama-dodatki.si) opravi nakup.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • g) način plačila in dostave,

 • h) časovno veljavnost ponudbe,

 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,

 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba osvežuje in spreminja pogosto in hitro.
Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča trenutno naslednje načine plačila:

 • gotovino ob prevzemu (dostava Pošte Slovenije)

 • nakazilom na račun Steel plast d.o.o. (plačilo po predračunu)Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (v trenutku prejema elektronskega sporočila "Naročilo potrjeno").

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

 

Podjetje Steel plast d.o.o. deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.  

 

Izdaja računa

Steel plast po dostavi naročenih artiklov kupcu dostavi tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vračila blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) zaradi svoje narave izdelki, naročeni preko spletne trgovine (hama-dodatki.si), niso primerni za vračilo. To določilo ne velja v primeru dostave napačnih izdelkov ali napake s strani ponudnika.
Po 43.č členu Zakona o varstu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletnih trgovinah takšne narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati. V rubriki "odprodaja" se prodaja rahlo poškodovano blago ali embalaža vendar izdelek še vedno opravlja svojo osnovno nalogo, zato reklamacije ali vračilo blaga iz rubrike "odprodaja" niso mogoče.


Garancija


Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Povprečna garancija na izdelke je 2 leti, vendar pa so tudi izjeme katere imajo dalšo garancijo kar je posebaj označeno.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Dostava


Informacije o dostavi so na voljo v razdelku "Dostava". 

 

Odgovornost

Podjetje Steel plast d.o.o. kateri je lastnik domene (www.hama-dodatki.si), ni odgovoren za kakeršnekoli poškodbe ali zlorabe, ki nastanejo z uporabo izdelov kupljenih na spletni strani (www.hama-dodatki.si). 

Steel plast d.o.o. se trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov v spletni trgovini, a se lahko zaradi narave poslovanja spletne trgovine lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni možno pravočasno ustrezno popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Pritožbe in spori


Pritožba s strani uporabnika se poda prek e-poštnega naslova info@hama.si. Ponudnik si bo prizadeval, da se spori rešijo sporazumno.